TEDGlobal 2011
אליסון גופניק: מה תינוקות חושבים?
"תינוקות וילדים צעירים הם כמו מחלקת מחקר ופיתוח של המין האנושי" אומרת הפסיכולוגית אליסון גופניק. מחקריה בודקים את איסוף המידע המתוחכם וקבלת ההחלטות שילדים מבצעים כשהם משחקים.
TEDGlobal 2011
"תינוקות וילדים צעירים הם כמו מחלקת מחקר ופיתוח של המין האנושי" אומרת הפסיכולוגית אליסון גופניק. מחקריה בודקים את איסוף המידע המתוחכם וקבלת ההחלטות שילדים מבצעים כשהם משחקים.
TEDGlobal 2011
המנצח צ'ארלס הייזלווד מדבר אודות תפקיד האמון במנהיגות מוזיקלית -- ואחר כך מראה כיצד זה עובד, בעת שהוא מנצח על האנסמבל הסקוטי על הבמה. כמו כן הוא חולק קליפים משני פרוייקטים מוזיקליים: האופרה "יו-כרמן אקהילטשה" והפרהתזמורת.
TEDGlobal 2011
פחות מ- 10% מאשפת הפלסטיק ממוחזרת -- לעומת כמעט 90% במתכות -- וזאת משום הבעיה המורכבת של מציאת וברירת הסוגים השונים. מתוסכל מהבזבוז הזה, מייק בידל הקים מפעל זול וחסכני להדהים באנרגיה שיכול, ומצליח, למחזר כל סוג של פלסטיק.
TED2011
הסופר והמעצב גראהם היל שואל: האם פחות דברים בפחות מקום יובילו לאושר גדול יותר? הוא טוען בזכות השימוש בפחות מקום, ומביא שלושה חוקים לעריכת חייכם.
TEDxUIUC
כיצד מחפשים חיים בחלל החיצון אם הם כלל לא דומים לחיים שאנו מכירים? ב-TEDxUIUC, כריסטוף אדאמי מראה כיצד הוא משתמש במחקר שלו בתבונה מלאכותית -- תוכנות מחשב המשכפלות את עצמן -- כדי למצוא חתימה, סמן ביולוגי, אשר אינו מוגבל על-ידי תפיסותינו הקיימות לגבי החיים.
TEDGlobal 2011
יאנג לאן, עיתונאית ויזמית שכונתה "אופרה וינפרי של סין". מציגה מבט חודר לתוך הדור הבא של אזרחיה הצעירים של סין - עירוניים, מחוברים (דרך מיקרובלוגים) ורגישים לחוסר צדק.
TEDGlobal 2011
האם אופרה יכולה להיות מעט סקסית? זמרת הסופראנו המהוללת דניאל דה-ניס מראה איך, כשהיא שרה את האריה המפלרטטת "Meine Lippen, sie küssen so heiss." שתרגומה הוא - כמו שאולי ניחשתם: "אני מנשקת בלהט." מהאופרטה "ג'ודיתה" מאת פראנס להר; מלווה: אינגריד סורגנור.
TEDGlobal 2011
כל יום ישנם דיווחים בחדשות על המלצות רפואיות חדשות, אבל איך אפשר לדעת אם הן נכונות? בן גולדייקר - רופא ואפידמיולוג - מראה לנו, במהירות גבוהה, את הדרכים בהן ניתן לעוות עדויות, החל מטענות תזונתיות וכלה בתכסיסים המתוחכמים של חברות התרופות.
TEDGlobal 2011
ג'ארת' מרז, יוצר סרטים שווצרי-גאני, הגיע לגאנה ב-2008 לצלם סרט על הבחירות הלאומיות במדינה. מה שראה שם לימד אותו שיעור חשוב על דמוקרטיה - ועל עצמו.
TEDGlobal 2011
חלק מהילדים לומדים מהקשבה; אחרים לומדים מעשיה. ג'ף מולגן נותן הצגה קצרה לבית ספר הסטודיו, סוג חדש של בתי ספר באנגליה בהם צוותים קטנים של ילדים לומדים מעבודה על פרוייקטים שכמו שמולגן קורא להם, "הם אמיתיים."
TEDGlobal 2011
הרפואה המודרנית נמצאת בסכנת איבודו של כלי מסורתי רב-עוצמה: מגע אדם. הרופא והסופר, אברהם וורגהיס, מתאר את עולמנו החדש והמוזר בו המטופלים מהווים רק מצבור של נתונים, וקורא לחזור לשיטת האיבחון הגופנית המסורתית של אחד-על-אחד.
TED2011
מחקרים מראים כי רישום ושירבוט משפרים את ההבנה ואת החשיבה היצירתית. אז מדוע אנחנו עדיין נבוכים כשתופסים אותנו משרבטים משהו בישיבה? סני בראון אומרת: שרבטנים, התאחדו! וטוענת למען שחרור המוח בעזרת נייר ועט.
TEDGlobal 2011
מה הורג את השד הטזמני? סרטן אלים פוגע בהם באלפיהם -- ושלא בדומה למרבית מחלות הסרטן, הוא מדבק. החוקרת אליזבת' מרצ'ינסון מספרת לנו כיצד היא נאבקת על מנת להציל את טאז, ומה היא לומדת על כל סוגי הסרטן מסוג בלתי רגיל זה. מכיל תמונות מטרידות של פנים פגועות בסרטן.
TEDGlobal 2011
איידס הוא בעייה חמורה ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו, ואירגוני עזרה הציפו את המדינה בקונדומים זולים וחינמיים. אבל רק בודדים משתמשים בהם. למה? איימי לוקווד, "אשת שיווק שחזרה למוטב", מציעה תשובה מפתיעה אשר הופכת על פיו מודל מזורתי של פילנתרופיה. (כמה תמונות NSFW שאינן ראויות להצגה במקום העבודה)
TEDxBoston 2011
האם שיחקתם פעם בתוכנה הגרפית Ngram של מעבדות גוגל? זהו כלי ממכר המאפשר לנו לחפש מילים ורעיונות בבסיס נתונים של 5 מיליון ספרים שנכתבו לאורך מאות שנים. ארז ליברמן איידן וז'אן-באפטיסט מישל מראים לנו כיצד זה עובד, וגם כמה מהדברים המפתיעים שניתן ללמוד מתוך 500 מיליארד מילים.
TEDGlobal 2011
במהלך מאות השנים האחרונות, תרבויות המערב היו טובות למדי ביצירת שגשוג כללי לעצמם. ההיסטוריון ניל פרגוסון שואל: מדוע המערב והשאר מאחוריו? הוא מציע שישה רעיונות גדולים מתרבות המערב -- ומכנה אותם 6 האפליקציות ה"קטלניות" -- שמקדמים עושר, יציבות וחדשנות. ובמאה החדשה הזו, לדבריו, האפליקציות הללו ניתנות כולן לשיתוף.
NextGen:Charity
In this inspiring talk at the NextGen:Charity conference, Sasha Dichter of the Acumen Fund shares the results of his month-long "Generosity Experiment" where he said "yes" to every request for help.
TEDWomen 2010
מנהלת הטלוויזיה לורן זאלאזניק חושבת עמוקות על טלוויזיה פופולרית. היא מספרת על תוצאות מחקר נועז אשר עוקב אחר עמדות אל מול רייטינג לאורך חמישה עשורים, והיא טוענת כי הטלוויזיה משקפת מי אנחנו באמת -- בדרכים בלתי צפויות.
TEDxBoston 2011
בהרצאה ברורה ונגישה זו מכנס TEDxBoston, מראה ריצ'רד רזניק כיצד ריצוף גנומי זול ומהיר עומד לחולל מהפכה בשירותי הבריאות, בביטוח ובפוליטיקה.
TED2011
האמנית קייט הרטמן משתמשת באלקטרוניקה לבישה כדי לחקור את צורת התקשורת שלנו, עם עצמנו ועם העולם. בהרצאה המוזרה ומעוררת המחשבות הזו, היא מראה את "כובע דבר לעצמך", את "חליפת קרחון חובקת", ועוד מכשירים מפתיעים.
TEDGlobal 2011
למרות השקעות של מולטי-מיליארדים באבטחת מידע, ישנה נטייה נפוצה להתעלם מאחד משורשי הבעיה: מי הם האנשים הכותבים את הקוד הזדוני? מישה גלני מציג פרופיל של מספר כותבי קוד מכל העולם שהורשעו בדין ומגיע למסקנה מפתיעה.
TEDGlobal 2011
הכלכלן יאשנג הואנג משווה בין סין להודו ושואל כיצד משטר רודני של סין תרם לצמיחה הכלכלית המדהימה שלה -- דבר המוביל לשאלה הגדולה: האם דמוקרטיה בעצם מעכבת את הודו? תשובתו של הואנג עשויה להפתיע אתכם.
TEDGlobal 2011
האומן רג'אווה קק מדגים את ספר הילדים החדש שלו לאייפד עם תכונות כייפיות: כשמנערים אותו, הסיפור -- ונקודת המבט שלכם -- משתנים. בהרצאה הקצרה המקסימה הזו, הוא מזמין את כולנו לנער קצת את נקודת המבט שלנו.
TEDGlobal 2011
לפני שחיים התקיימו על כדור-הארץ, היה רק חומר, חומר דומם לא-אורגני. עד כמה זה לא היה סביר שחיים יתעוררו? ו--האם החיים יכלו לעשות שימוש בסוג כימיה אחרת? בעזרת הגדרה אלגנטית של חיים (כל דבר שיכול להתפתח), הכימאי לי כרונין חוקר שאלה זו בניסיון ליצור תא שלם שאינו אורגני תוך שימוש ב"ערכת לוגו" של מולקולות לא-אורגניות -- בלי פחמן -- שתוכלנה להרכיב, לשכפל ולהתחרות.
TED2011
כל המצאה חדשה משנה את העולם, הן בכוונה תחילה והן באופן בלתי צפוי. ההיסטוריון אדווארד טאנר מספר סיפורים הממחישים את הפער הבלתי מוערך בין יכולותינו להמציא ויכולותינו לצפות את תוצאות ההמצאה.
TEDWomen 2010
המדריכה הבודהיסטית ג'ואן הליפקס עובדת עם אנשים הנמצאים בישורת האחרונה של חייהם (בבית המחסה ובמדור הנידונים למוות). היא חולקת איתנו את אשר למדה על החמלה מתוך התמודדותה עם המוות והגסיסה, וגם תובנה מעמיקה לגבי טיבה של האמפתיה.
TED2011
חוקר בMIT סקיילאר טיביטס עובד על הרכבה עצמית -- הרעיון שבמקום לבנות משהו (כיסא, גורד שחקים), אנחנו יכולים ליצור חומרים שבונים את עצמם, באותה דרך שגדילי DNA מחברים את עצמם. זה קונספט גדול בשלביו הראשונים; טיביטס מראה לנו שלושה פרוייקטים במעבדה שרומזים לאיך ייראה העתיד של הרכבה עצמית.
TEDGlobal 2011
ב- 2003, הכפר הפלסטיני בודרוס החל במחאה לא אלימה בת 10 חודשים בניסיון למנוע את בנייתה של גדר ההפרדה על מטעי הזיתים שלו. האם שמעתם על כך? יוצרת הסרטים הברזילאית ג'וליה באקה שואלת מדוע אנו שמים לב רק לאלימות בסכסוך הישראלי-פלסטיני -- ולא למתנגדים הלא-אלימים אשר ייתכן ויום אחד יוכלו להביא שלום.
TEDGlobal 2011
הגנטיקאי סוואנטה פאבו משתף אותנו בתוצאות מחקר מקיף עולם ומאסיבי, ומתיג לנו הוכחות DNA לכך שבני האדם הקדומים הזדווגו עם הניאנדרטלים לאחר שיצאנו מאפריקה. (כן, לרבים מאיתנו יש DNA ניאנדרטלי.) הוא מראה גם איך שבר עצם זעיר מהאצבע הספיק כדי לזהות מין אנושי חדש.
TED2011
בשיחה קצרה זו, מספר הפסיכולוג דן אריאלי שני סיפורים אישיים המתארים ניגוד אינטרסים מדעי: איך מטרות אישיות החסרות ראיה לטווח ארוך משפיעות, באופן מודע או לא, על החיפוש אחר ידע ותובנה. הוא מזכיר לנו לשים לב למוחותינו הכה-אנושיים כשאנחנו חושבים על השאלות הגדולות.