TEDGlobal 2011
מארקו טמפסט: קסם האמת, השקר (והאייפוד)
בהשתמשו בשלושה אייפודים כמו באביזרי קסם, מארקו טמפסט טווה לנו בצורה מתוחכמת, הרהור מפתיע ברגישותו על אמת ועל שקרים, אמנות ורגשות.
TEDGlobal 2011
בהשתמשו בשלושה אייפודים כמו באביזרי קסם, מארקו טמפסט טווה לנו בצורה מתוחכמת, הרהור מפתיע ברגישותו על אמת ועל שקרים, אמנות ורגשות.
TEDGlobal 2011
כיצד אנחנו מוצאים כוכבי לכת -- אפילו כוכבי לכת ראויים למגורים -- סביב כוכבים אחרים? על ידי חיפוש אחר עמעומים קטנים כאשר כוכבי לכת חולפים לפני השמש שלהם, חברת TED לוסיאן וולקוויץ' והטלסקופ קפלר מצאו כ- 1,200 מערכות פלנטריות פוטנציאליות חדשות. עם טכנולוגיות חדשות, הם אולי אף ימצאו כאלו עם תנאים המתאימים לחיים.
TEDGlobal 2011
הנה רעיון משוגע: שכנעו את העולם לנסות לחיות יום אחד בשלום, ב 21 לספטמבר. בהרצאה אנרגטית וכנה, ג'רמי גילי מספר איך הרעיון המשוגע שלו הפך למציאות. מספיק מציאותי בכדי לעזור למיליוני ילדים באזורים שסועי מלחמות.
TEDxBoston 2011
סיפור אישי, ניצחון קולקטיבי: דיאן נאפולי מספרת על הצלת החיות ההתנדבותית הגדולה בעולם, שהצילה יותר מ40000 פינגווינים אחרי דליפת נפט לחופי דרום אפריקה. איך עבודה כזו גדולה נעשית? פינגוין אחרי פינגוין אחרי פינגוין...
TEDGlobal 2011
איך ערים יכולות לעזור להציל את העתיד? אלכס סטפן מראה כמה פרוייקטים ירוקים שכונתיים שמרחיבים את הגישה שלנו לדברים שאנחנו רוצים וצריכים -- תוך הפחתת הזמן שאנחנו מבלים במכוניות.
TED2011
הפסיכולוג פיליפ זימברדו שואל, "למה בנים נאבקים?" הוא חולק כמה סטטיסטיקות (אחוזי בוגרי אוניברסיטה בירידה, דאגות גדולות יותר בנושאים של אינטימיות ויחסים) ומציע מספר סיבות -- והוא מבקש את עזרתכם. ראו את ההרצאה הזו, ולאחר מכן מלאו את סקר 10 השאלות שלו: http://on.ted.com/PZSurvey
TEDWomen 2010
המשוררת, הסופרת והפעילה איב אנסלר מספרת כי חיה בעבר בתוך ראשה. בהרצאה עוצמתית מכנס TEDWomen היא מדברת על הניתוק הארוך שלה מגופה -- וכיצד שני מקרים מזעזעים עזרו לה עם המציאות, ההיכרות הפיזית שבלהיות אנושי.
TEDGlobal 2011
האם אנו צריכים להשאיר את העולם החיצוני מחוץ לבתי-החולים? האקולוגית וחברת TED ג'סיקה גרין, מצאה כי באוורור המכני אכן נפטרים מסוגים רבים של חיידקים, אך מהסוג הלא נכון: אלו הנותרים בבתי-החולים הם בעלי הסתברות גבוהה בהרבה לגרום למחלות.
TEDGlobal 2011
הביולוג מארק פאגל משתף אותנו בתיאוריה מעניינת לגבי מדוע בני האדם פיתחו מערכת מורכבת של שפה. הוא מציע כי השפה היא חלק מ"למידה חברתית" אשר אפשרה לשבטים האנושיים הראשונים גישה לכלי חדש: שיתוף פעולה.
TEDGlobal 2011
מה אם כל נורה בעולם תוכל לשדר מידע? בTEDGlobal, הרלד האס מדגים, בפעם הראשונה, מכשיר שיכול לעשות בדיוק את זה. על ידי הבהוב אור מנורת LED בודדה, שינוי מהיר מדי לתפיסת העין האנושית, הוא יכול לשדר הרבה יותר מידע ממשדר סלולארי -- ולעשות את זה בדרך יותר יעילה, בטוחה ונפוצה.
TEDGlobal 2011
להרבה מאיתנו יש נוכחות במדיה החברתית -- אישיות וירטואלית שבנויה מעדכוני סטטוס, טוויטים וחיבורים, שאגורים בענן. אדם אוסטרו שואל שאלה גדולה: מה קורה לאישיות הזו כשאתם מתים? האם היא יכולה... להמשיך לחיות?
TEDGlobal 2011
בעולמנו ההולך ונהיה רועש יותר ויותר, אומר מומחה השמע ג'וליאן טרז'ר, "אנחנו מאבדים את יכולת ההקשבה שלנו." בהרצאה הקצרה והמרתקת הזו נותן טרז'ר חמש דרכים שיכוונו מחדש את אוזניכם להקשבה מודעת -- הקשבה לאנשים אחרים ולעולם שסביבכם.
TEDGlobal 2011
ז'וז'ט שירן, העומדת בראש תוכנית האוכל של האו"ם, מדברת מדוע, בעולם בו יש די אוכל לכולם, אנשים עדיין מתהלכים רעבים, עדיין מתים מרעב, עדיין משתמשים באוכל כנשק במלחמה. החזון שלה: "אוכל אינו נושא שניתן לפתרון בין אנשים בודדים. עלינו לפעול ביחד".
TEDGlobal 2011
מדוע אנחנו מעדיפים יצירה מקורית על פני מזוייפת? הפסיכולוג פול בלום טוען שבני אדם נוטים למהותנות -- שהאמונות שלנו לגבי ההיסטוריה של חפץ מסויים משנה את הדרך בה אנו חווים אותו, לא רק כאשליה, אלא כתכונה עמוקה האומרת לנו מהו עונג (וכאב).
TEDGlobal 2011
הפיזיקאי ג'אופרי ווסט מצא חוק מתמטי פשוט אשר שולט בתכונות של ערים גדולות -- שניתן להקיש לגבי עושר, רמת פשיעה, מהירות הליכה והיבטים רבים אחרים של ערים גדולות מתוך מספר יחיד: האוכלוסיה של העיר. בהרצאה מעוררת מחשבה זו, מ-TEDGlobal, הוא מראה כיצד כל זה עובד וכיצד חוקים דומים נכונים ליצורים חיים ותאגידים.
TEDGlobal 2011
חבר הפרלמנט הבריטי, רורי סטיוארט, חצה את אפגניסטן של אחרי ה-11.9 ושוחח עם אזרחים ועם שרי-מלחמה כאחד. עתה, כעבור עשור שנים, הוא שואל: מדוע המערב וכוחות הקואליציה ממשיכים להילחם שם? הוא משתף אותנו בלקחים מהתערבויות צבאיות בעבר שנחלו הצלחה - למשל, בבוסניה - ומוכיח שענווה ומומחיות מקומית הן המפתחות להצלחה.
TEDGlobal 2011
הרבה רובוטים יכולים לעוף -- אבל אף לא אחד מהם יכול לעוף כמו ציפור אמיתית, עד שמקרוס פישר וצוותו בפסטו בנו את סמרטבירד, רובוט קל וגדול, שמתוכנן כמו שחף, שעף על ידי נפנוף כנפיים. הדגמה מעופפת מTEDGlobal 2011.
TEDGlobal 2011
קווין סלאווין טוען שאנו חיים בעולם שנועד עבור -- ובמידה הולכת וגוברת נשלט על-ידי -- אלגוריתמים. בשיחה מרתקת זו, הוא מציג כיצד תוכניות מחשב מורכבות אלו קובעות: מחירי מניות, עלילות סרטים וארכיטקטורה. הוא מזהיר שאנו כותבים שורות של תוכניות מחשב שאיננו מסוגלים להבין, בעלות השלכות שאין ביכולתנו לשלוט עליהן.
TEDGlobal 2011
השחקנית טנדי ניוטון מספרת את סיפור מציאת האחרוּת שבה. תחילה, כילדה הגדלה בחיץ שבין שתי תרבויות שונות, ולאחר מכן כשחקנית המגלמת בעזרת שימוש בעצמיות המרובה שלה. הרצאה נבונה ומלניבה, שניתנה בכנס TEDGlobal 2011.
TEDGlobal 2011
עברו 25 שנה מאז הוירוס PC הראשון (Brain A) הופיע, ומה שפעם היה רק מטרד הפך למכשיר פשיעה וריגול מתוחכם. מומחה אבטחת מחשבים מיקו היפונן מספר כיצד נוכל למנוע מהוירוסים החדשים האלו לשנות את האינטרנט כפי שאנחנו מכירים.
TEDGlobal 2011
בעוד הסערות הפוליטיות בתימן ממשיכות, העורכת של התימן טיימס, נדיה אל-זאקאף, מדברת ב TEDGlobal עם המנחה פאט מיטשל. העיתון העצמאי הכתוב באנגלית של אל-זאקאף הוא חיוני בהעברת מידע -- ובהעברת מבט חדש על תימן ועל נשות המדינה הנמצאות במעמד שווה בעבודה ובשינוי.
TEDGlobal 2011
סופר הכלכלה טים הרפורד חוקר מערכות מורכבות - ומוצא חוליה מקשרת מפתיעה בין המערכות המצליחות: הן נבנו בתהליך של נסייה וטעייה. בהרצאה המלבבת הזה מכנס TEDGlobal 2011, הוא מבקש מאיתנו לאמץ אל ליבינו את האקראיות ולהתחיל לעשות טעויות טובות יותר.
TEDGlobal 2011
מדוע זה ארגונים על-לאומיים קיצוניים מצליחים היכן שתנועות דמוקרטיות מתקשות למצוא אחיזה? מאג'יד נאוואז, מוסלמי-קיצוני לשעבר, מעוניין בסיפורים עממיים חדשים ובפעילות חברתית גלובלית לצורך הפצת הדמוקרטיה, לנוכח פני הלאומנות והפחד מזרים. הרצאה רבת-עוצמה מ-TEDGlobal 2011.
TEDGlobal 2011
בהרצאה רבת-עוצמה זו ב-TEDGlobal מתארת רבקה מק'קינון את המאבק המתפשט על החופש והשליטה במרחב הוירטואלי, ושואלת: איך עלינו לתכנן את השלב הבא של האינטרנט כך שייכון על אחריות וחופש, ולא על שליטה? היא מאמינה שהאינטרנט מתקרב לרגע של ניסוח "מגנה כרטה", שבו אזרחי כל העולם יתבעו מממשלותיהם להגן על חופש הדיבור וזכות התקשורת.
TED2011
מהנדסת הרקמות וחברת TED נינה טנדון מגדלת לבבות ועצמות מלאכותיים. כדי לעשות זאת, היא זקוקה לדרכים חדשות להעביר תאים שגודלו בצורה מלאכותית -- טכניקה שהיא פיתחה בשיטה הפשוטה והחזקה של שיכפול הסביבה הטבעית.
INK Conference
לאחר תאונה קשה עם מכוניתו, שהשאירה אותו בתרדמת, סיימון לואיס מצא דרך להבריא -- גופנית ונפשית -- מעל המשוער. בכנס INK הוא מספר כיצד סיפורו המופלא הוביל אותו לגלות עניין בכל סוגי האיומים על הכרה, וכיצד להתגבר עליהם.
TEDSalon London Spring 2011
בשיחה הויזואלית המהממת הזו, יונתן דרורי מראה את הדרכים המופלאות שצמחים פרחוניים -- מעל לרבע מליון זנים -- התפתחו למשוך חרקים כדי להפיץ את האבקנים שלהם: מגדלים מסלולי נחיתה כדי להנחות את החרקים אליהם, זורחים באולטרה סגול, בונים מלכודות מתוחכמות, ומחקים חרקים אחרים בעונת הרביה.
TED2011
מחבר ספרי הבישול (והחנון) נתן מיירוולד מרצה אודות עבודתו המקיפה "בישול מודרניסטי" וחושף בפנינו את הסודות שמאחורי האיורים והצילומים המדהימים שלו, תוך הצגת מגוון מזונות בחתכים שונים, ממש בשלבי הבישול שלהם.
TED2011
האם יש משהו שתמיד התכוונתם לעשות, רציתם לעשות, אבל פשוט... לא עשיתם? מאט קאטס מציע: נסו את זה ל30 יום. ההרצאה הקצרה והקלילה הזו מציעה דרך נחמדה לחשוב על קביעת והגעה ליעדים.
TED2011
ניו יורק תכננה להרוס את הקו הגבוה, קו רכבת מוגבה ונטוש במנהטן, כשרוברט המונד וכמה חברים הציעו: למה לא להפוך אותו לפארק? הוא מספר איך זה קרה בסיפור של אקטיביזם חברתי.